Contact voor lokaal bestuur

ook in uw gemeente publieke oplaadpalen?

 

Via paalvolgtwagen.be kunnen inwoners van uw gemeente op een zeer eenvoudige wijze een oplaadpaal voor hun elektrische auto aanvragen bij hun in de buurt. Wij nemen het meeste werk van de gemeenten met wie wij samenwerken uit handen. Daardoor kunnen de gemeenten zich focusseren op kerntaken zoals vergunningverlening en het inrichten van het parkeervak met een laadpunt voor de plug-in hybride auto.

De regie blijft bij de gemeente, wij zorgen ervoor dat alle partijen een zorgeloze ervaring hebben als het gaat om het aanvraagproces voor een oplaadpunt en de uiteindelijke realisatie en beheer.

Heeft u nu al vragen over de mogelijkheden voor uw gemeente, vul dan bijgaand contactformulier in en wij zullen spoedig contact met u opnemen om de mogelijkheden te bespreken voor uw gemeente.

Bent u EV-rijder en wilt u direct een laadpaal aanvragen, kijk dan of uw gemeente is aangesloten bij Allego. 

  

Allego

Lokaal bestuur

Bent u medewerker bij een lokaal bestuur en heeft u vragen over of interesse in de diensten van Allego neem dan vrijblijvend contact met ons op...

Gegevens 

 
 
 

Veelgestelde vragen over oplaadpalen

en oplaadpunten voor elektrische auto's

Wanneer kom ik in aanmerking voor het aanvragen van een openbaar oplaadpunt bij mij in de buurt?

Per gemeente kunnen er afzonderlijke aanvraagvoorwaarden gelden. Kijk daarom op de specifieke pagina van uw gemeente om te zien welke voorwaarden er voor uw gemeente gelden. 

Veelal gelden de volgende, generieke, uitgangspunten waarop u de check kunt doen of u in aanmerking komt voor een laadpaal:

  1. U heeft geen mogelijkheid op eigen terrein een laadpunt te realiseren.
  2. In de nabijheid van uw woonadres is nog geen laadpaal of staat nog geen laadpaal gepland.
  3. U bent woonachtig of werkzaam in de gemeente waarvoor u de aanvraag wilt doen en kunt dat aantonen.

Allego toetst samen met de gemeente of en waar een laadpunt kan worden gerealiseerd. De gemeente bepaalt uiteindelijk de definitieve locatie van de oplaadpaal en wijst in samenspraak met Allego de parkeerplaats aan.

Wat kost het plaatsen van de laadpaal / het laadpunt?

Voor u als aanvrager zijn er geen initiële kosten voor het laten plaatsen van de laadpaal of van het laadpunt. De investering wordt gedaan door ons als Allego.