Wilt u weten hoe het werkt?

 

De aanvraag van een openbare laadpaal op de door u gezochte locatie maakt onderdeel uit van een samenwerking met Eandis.

Klik op de button voor het aanvragen van een openbare laadpaal op uw locatie.

U wordt dan doorverwezen naar de website van Eandis.

Zij beoordelen uw aanvraag. Als u aan alle voorwaarden voldoet zal de aanvraag verder in behandeling worden genomen.

Veelgestelde vragen

 • Wanneer kom ik in aanmerking voor het aanvragen van een openbaar oplaadpunt bij mij in de buurt?

  De exacte locatie van de laadpaal zal afhangen van de optimale invulling van de openbare ruimte en door Allego in overleg met de gemeente worden vastgesteld. De uiteindelijke locatie van de laadpaal bevindt zich in ieder geval binnen een straal van 60 meter van uw woon- of werkadres. Onderstaand vindt u een viertal punten waarop u de check kunt doen of u in aanmerking komt voor een laadpaal: U heeft geen mogelijkheid op eigen terrein een laadpunt te realiseren. Uw elektrische of hybride auto heeft een actieradius van ten minste 50 kilometer óf 9kWh accucapaciteit. Binnen een straal van 60 meter van uw woonadres is nog geen laadpaal of staat nog geen laadpaal gepland. U bent woonachtig of werkzaam in de gemeente Eandis en kunt dat aantonen. Allego toetst samen met de gemeente of en waar een laadpunt kan worden gerealiseerd. De gemeente bepaalt de definitieve locatie van de oplaadpaal en wijst de parkeerplaats aan op basis van de criteria uit de beleidsrichtlijn. Voor de volledige beleidsrichtlijnen verwijzen wij naar de website van de gemeente.

 • Hoe lang duurt de behandeling van mijn aanvraag?

  Het realiseren van een oplaadpunt is een samenspel tussen marktpartij, netbeheerder en gemeente. De totale doorlooptijd bij alle partijen gezamenlijk is ongeveer 18 weken, waarvan 6 weken wettelijk verplicht vanwege de bezwaartermijn. Als er bezwaar wordt gemaakt, dan duurt het aanvraagproces mogelijk langer. Vanzelfsprekend doen wij ons uiterste best om zo snel mogelijk een oplaadpaal te realiseren. 

 • Wie kiest de locatie van de laadpaal?

  Wij doen ons best samen met de gemeente de optimale locatie voor de laadpaal te bepalen, rekening houdend met de locatie van de aanvrager. Wel is het zo dat het gaat om een laadpaal in de openbare ruimte, en dus zal de locatie afhangen van de optimale invulling van deze openbare ruimte. Daarbij kijkt de gemeente onder meer naar: (mogelijkheden voor) clustering van oplaadpunten; vindbaarheid; zichtbaarheid; parkeerdruk; doorgang voor ander verkeer en belemmeringen ten aanzien van ander straatmeubilair en (openbaar) groen; De gemeente is hierin uiteindelijk beslissend.

Recente ontwikkelingen

 • Elyzeese Velden 14, Gent
  18-12-2018 Elyzeese Velden 14 9000 Gent
 • Elyzeese Velden 14, Gent
  18-12-2018 Elyzeese Velden 14 9000 Gent
 • Holdestraat 13, Meulebeke
  18-12-2018 Holdestraat 13 8760 Meulebeke