Over Paalvolgtwagen

en de samenwerking met Fluvius

 

Paalvolgtwagen.be is een initiatief van Allego. Samen met onze partners werken we aan een wereld waar iedereen met een elektrische auto altijd en overal kan opladen. Eenvoudig en betaalbaar. Van ons mag u verwachten dat onze laadoplossingen betrouwbaar, kosteneffectief en bovendien ‘slim’ zijn. Laadoplossingen die diensten bieden die horen bij de mobiliteit van de toekomst. In opdracht van en in samenwerking met de overheden, gemeenten, bedrijven, netbeheerders en vervoersmaatschappijen realiseert en beheert Allego gebruiksvriendelijke en toekomstvaste laadpunten voor elektrisch vervoer. Wij werken onafhankelijk en innovatief, in België, Nederland, United Kingdom, Frankrijk en Duitsland; met ambities voor heel Europa. Wij beloven onze klant en e-rijder: Overal en altijd zorgeloos opladen met Allego.

Voor meer informatie over ons ga naar www.allego.eu

 

Exclusieve samenwerking in Vlaanderen met Fluvius

Vlaams Minister van Energie Bart Tommelein kondigde in 2017 de plaatsing aan van 2500 nieuwe publieke laadpalen met telkens twee laadpunten. Die moeten tegen 2020 overal in Vlaanderen staan. Netbeheerder Fluvius (samenvoeging van Eandis en Infrax) heeft Allego geselecteerd als dé partij voor het realiseren, beheren, onderhouden en exploiteren van de laadpalen die in 2017 worden aangevraagd. Deze publieke palen moeten een belangrijke derde pijler voor elektrische oplaadinfrastructuur worden, naast de laadpunten thuis en die op de terreinen van bedrijven.

De Vlaamse Regering wil het aanschaffen en gebruiken van elektrische wagens aanmoedigen. Eén van de factoren die mensen weerhouden om in de toekomst voor zo’n wagen te kiezen, is de beperkte beschikbaarheid van laadinfrastructuur. Daarom hebben minister Bart Tommelein en netbeheerder Fluvius een paar maanden geleden samen een spreidingsplan opgemaakt voor 2500 nieuwe publieke laadpalen, waarvan minstens één in elke gemeente in Vlaanderen.

Op Antwerpen, Leuven en Sint-Truiden na doen alle Vlaamse gemeenten een beroep op Fluvius voor de realisatie van het project. De netbeheerder heeft hiervoor een gunningsprocedure opgestart en succesvol afgerond waarbij Allego is geselecteerd als beste en economisch meest voordelige exploitant voor deze publieke laadpalen.

 Allego logo

Adres Allego BV België
Receptie te 14e verdieping
Schaliënhoevedreef 20T
2800 Mechelen (BE)
E-mail adres info@allego.eu Telefoonnummer +32 (0)15 79 67 50 Postadres Allego BV
Postbus 882
6800 AW te Arnhem